Tiedättekös , otin nyt inspiraatiosta kiinni ja päätin alkaa leipoa, joka minulle onkin tuttua, mutta sen lisäksi päätin tehdä teille siitä blogi julkaisun. Ensimmäiseni. 

 Tämä toukokuu on ihana kuukausi monestakin syystä, täytän vuosia , saan juhlia äitienpäivää jo kolmattatoista kertaa ja yksi lapsista  viettää myös juhlapäivää ja täyttää pyöreät kymmenen vuotta. Niinpäs saan leipoa taas mielin määrin. Leivon paljon makeaa mutta myös suolaisia leivonnaisia. Tänään halusin tehdä poropiirakkaa äitienpäiväksi. Jos vaikka opettaisin myös lapsille tämän ohjeen, sillä jos jotain haluan lapsieni oppivan on kotitaloustaidot, ruoanlaitto, pyykkäys, siivous ja leipominen (kivana extrana ;)) Äitienpäivän maailman paras poropiirakka

 

 

 

 

 

 

 

Tämä oli nopea ja helppo poropiirakka. 

Kokeilkaa vaikka!

 

 

Tein tämän version valmispohjalla( suolaisella Sunnuntai piirakkapohjalla). Ja välillä kun on oikein OK vähän oikaista. Tähän minulla meni 10 minuuttia + paistoaika.

Täytteeksi valitsen aina ne omat lempparit! 

Jos se tomaatti ei kuulu lemppareihisi sinulla korvaa se esim. paprikalla tässä piirakassa.

 

Tässä siis teille maailman paras poropiirakka! 

 

POHJA: 

Sunnuntai suolainen piirakkapohja

 

TÄYTTEET:

118G kylmäsavupororouhetta (meidän omaa tietty;))

¼  punasipulia

1dl säilykemaissia

4-5  kirsikkatomaatteja

2  kananmunaa

1 prk creme fraiche valkosipuli&yrtit 200g

1dl  ruokakermaa

1dl juustoraastetta omaa lempparia, minun on sinileima ;))

persiljaa (omastani tämä unohtui kauppaan 😉 )

Äitienpäivän maailman paras poropiirakka

 

Voitele vuoka, ja esipaista 200 asteessa haarukalla rei’itettyä pohjaa 10min. Sekoita kulhossa pororouhe, punasipuli silppu, maissi,kananmunat, creme fraiche, kerma ja juustoraaste. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja lado pinnalle tomaatti siivut. Sitten uuniin noin 30min,varo ettei pinta ja reunat pala. Itse suojasin pellillä, laittamalla sen yhden kerroksen ylemmäs piirakasta. Kun tarjoilet piirakan lisää päälle persiljasilppua oman mielesi mukaan.  Sen persiljan minä unohdin lähikaupasta ja sinne kun ei vain kipaista meillä päin, ,niin nyt söimme piirakan ilman persiljaa.

 

Oli muuten hyvää piirakkaa, ja kaikki meni ihan hetkessä. Kun raaka-aineet ovat laadukkaita ja maukkaita, on tämä keittiössä tekeminen mukavaa ja helppoa,kunhan joku muu siivoaisi sotkut ,joita muuten tässä ei juurikaan tule, eli tästäkin syystä ihan mun lemppari. Siivosin siis itse 🙂

Äitienpäivän maailman paras poropiirakka

Jatkossa teen tänne sivuillemme tekstejä, aihe vaihtelee niin kuin Suomen sää ja minun mieli. On siis yllätys  mistä seuraavaksi teille kirjoitan.

Ihana jos luit tänne asti , jatkoa seuraa.

Ei kun leipomaan ja mukavaa Toukokuuta.

 

<3 llä Marika