Ulkona syömistä on tullut harrastettua koko kesä. Meidän tyyliin  se tarkoittaa sitä, että tehdään ruokaa ulkona tulella ja syödään retkiastioista ulkona.

Minun lemppari puuhaa on kokkailla tulen äärellä, keittiössä se on taas, no ei lempparia. Tähän aiheeseen minulla on ollut tilaisuus kuvata monet ruuat, mutta en ole sitä koko kesänä tehnyt, koska olen keskittynyt itse ruuan valmistamiseen ja siihen hetkeen. Tehdään ruokaa ulkona keväästä syksyyn saakka, sen tuoma maku vaan on niin hyvää ja aikalailla kokkailut tapahtuu samassa paikassa, eli meidän mökillä. Mutta kulkee tuollainen pieni tulipata myös pilkkireissuilla mukana ja myös siellä valmistuu helposti ruoka.

Kuvassa näet kuinka alkeellinen tulisija meillä on, se on siihen tuotu, kun aloimme rakentamaan mökkiä, ja palvellut siitä saakka meitä hyvin, ritiläkin on lainassa vaan. Pääasia että kokkailu sujuu ja ruoka maistuu.

.

Ehkä me tulevaisuudessa tätä kehitämme, ensin vain pitää saada mökki ja rantasauna valmiiksi.

Niin mitäs mie kokkailin viime viikolla??? Porokebab salaattia. Oli hyvää, kun makkara ei maistunut, tämä valmistui yhtä vaivattomasti samassa ajassa.

             

Pakkasin kotoa pieneen kylmälaukkuun pienen palan poro kebabia , tomaatteja, salaattia, paprikaa, kurkkua, kebabkastiketta, ja keitettyjä kananmunia.

Kananmunat ei oikein tykännyt mönkijäkyydistä, olivat valmiiksi kuorittuja kun pääsimme perille, muuten kaikki oli helppo kuljettaa mukana.

Pilkoin kebabpalan ja paistoin pannulla tulella lihan ja samalla kokosin salaatit lautasille, viimeistelin siemenillä ja kebabkastikkeella salaatin. Vielä olisi ollut helpompaa ottaa valmiiksi siivutettu kebab mukaan, niin ruuan valmistus olisi ollut vielä nopeampaa, mutta tällä kertaa näin. Lassekin tykkäsi, mutta miksipäs ei kun saa valmiiksi ruuan eteensä. Tämän jälkeen oli hyvä jatkaa rakentamista.

Olen kokkaillut vaikka ja mitä kesän aikana, hamppareita, pastaa, kasviksia & poron filee pihvejä, uusia pottuja & siikaa ainakin. Kaikki on niin hyvää, mutta minun lempiruokani on ehdottomasti hunajalla marinoidut kasvikset ja soijalla maustetut poron filee pihvit muurikalla paistettuna. Lassen lempiruoka on tuore siika tulella ja uudet potut.

Katsotaan kauanko säät ovat puolellamme nuotiolla kokkailun suhteen, mutta se paras vuoden aika alkaa olla pian täällä, ihan kaikin puolin.